Wooninsipratie

De Bonsai in huis

Bescheiden schoonheid van bonsai

Het toevoegen van een plant is een geweldige manier om een ruimteschema op te heffen, maar als je op zoek bent naar iets dat net een beetje anders is, waarom probeer je dan geen Bonsai-boom? Bonsai kan een vleugje rust en klasse brengen in vele interieurontwerpen, en kan ook een ontspannende hobby zijn, terwijl je de miniatuurtakken voorzichtig trimt om te lijken op het uitgestrekte silhouet van zijn grotere neven.

Laten we kijken naar een paar voorbeelden waar je een bonsai plant kan toevoegen.

1. Een grote bonsai kan je plaatsen precies aan het einde van een lage kast. Dit combineert prachtig met een goed ontworpen moderne ruimte. Het winderige uiterlijk van de bonsai lijkt ons te wennen om van het uitzicht verder te genieten, en om een verbinding met het buitenleven te creëren.

2. Een felle vochtige badkamer is een goede locatie voor een bonsai die het over het algemeen niet goed doet in een droog huis. Een positie aan het einde van een lange badkuip accentueert een van de fundamentele esthetische kwaliteiten van de bonsai, namelijk dat je tijdens het kijken op een bonsai het gevoel moet hebben van een afstand naar een volgroeide boom te kijken.

3. De simpele bonsai is een prachtige toevoeging aan een traditionele keuken met een moderne uitstraling. De plaatsing boven de gootsteen suggereert een mooie en stijlvolle weergave. De Chinese iep is een van de populairste boomsoorten die als bonsai wordt verkocht vanwege de tolerantie van een verscheidenheid van ondermaatse omstandigheden. Het is een snelle groeier.

Kortom, voegt een paar bonsai-bomen wat zen-sfeer toe aan huis.