Inspiratie Tips Woontrends 2018

Hier zijn de 10 beste landen buiten Nederland om over de hele wereld te leven.

Een betere plek om te wonen

Volgens het laatste Human Development Report van de VN wordt de wereld een betere plek om te leven. Maar het feit blijft dat ongeveer 800 miljoen mensen in de wereld elke dag honger lijden. Ondanks dit, zijn er meer dan 1 miljard mensen in de afgelopen 25 jaar uit extreme armoede gestegen.

Het rapport rangschikt landen die het best zijn om te leven. De VN beoordeelde bijna 200 landen onder verschillende factoren, waaronder de levensverwachting, het onderwijs, gendergelijkheid en financiële rijkdom.

1 Noorwegen

Noorwegen scoorde 13 keer op rij het hoogst in levensstandaard, levensverwachting en onderwijs. Dankzij het robuuste, door de overheid gefinancierde gezondheidszorgsysteem is de gemiddelde levensverwachting 82 jaar.

2 Australië

Onderwijs vormt meer dan 5% van het nationale bbp in dit land, dat verbonden is met Zwitserland. De VN vonden dat de meeste studenten ongeveer 20 jaar naar school gaan in Australië.

3 Zwitserland

Zwitserland scoort hoog in algemene gezondheid. Gemiddeld leven mensen tot de leeftijd van 83 en hebben een relatief laag risico voor ziekten zoals malaria, HIV en tuberculose.

4 Duitsland

Vanaf oktober 2014 zijn alle universiteiten gratis voor inwoners en internationale studenten in Duitsland, waar meer dan 96% van de bevolking op zijn minst wat voortgezet onderwijs heeft.

5 Denemarken

Denemarken bond met Singapore in de ranglijst van de VN. Bij het vergelijken van de gemiddelde lonen tussen mannen en vrouwen ligt de loonkloof tussen mannen en vrouwen nu op 7,8% voor voltijdse werknemers in Denemarken. Ter vergelijking, de kloof zweeft in de VS met 17,9%.

6 Singapore

Mensen in dit land kunnen ook verwachten een lang leven te leiden. De gemiddelde levensverwachting is meer dan 83 jaar in Singapore.

7 Ierland

Misdaad is laag in Ierland. De moordcijfers bedragen slechts 1,1 per 1.000 personen, volgens de meest recente beschikbare gegevens.

8 IJsland

Mensen in IJsland hebben een hoge levensverwachting en leven gemiddeld 82,7 jaar.

9 Canada

Canada scoort hoog op het gebied van onderwijsprestaties. Meer dan de helft van de inwoners studeert af van de universiteit.

10 De Verenigde Staten

De Verenigde Staten staan ​​hoog in financiële rijkdom. Amerikanen verdienen gemiddeld $ 53,245 per jaar.