Inspiratie Kleur inspiratie Slaapkamer inspiratie Tips Wooninsipratie Woonkamer inspiratie Woonstijlen

Hoe je een bedlampje moet kiezen

Nachtlampjes hebben twee basisfuncties: voldoende licht voor comfortabel lezen en andere slaapkamer activiteiten, en er geweldig uit zien. Het kiezen van een lamp kan echter verwarrend zijn; hoeveel heb je nodig? Hoe groot moet de lampenkap zijn en hoe groot is de lamp? Welke stijl moet je kiezen? Gelukkig zijn er basis versieregels die al deze vragen beantwoorden en de keuze van de juiste lamp in een handomdraai maken.

Hoeveel lampen heb je nodig?

Over het algemeen heb je één bedlamp nodig als je de enige bent die in bed ligt en twee als je een partner hebt. Als je slaapkamer erg groot is of je matras een king size is, geven twee bedlampjes een beter evenwicht, ongeacht of je de enige bent die de kamer gebruikt of niet.

Zelfs als je twee bedlampjes hebt, reken er dan niet op dat dit de enige bron van verlichting in de kamer is. Als je geen plafondarmatuur heeft, heb je ten minste één andere lamp, bij voorkeur een vloerlamp, vanuit je bed de kamer door.

Hoe breed moet je lamp zijn?

Een van de meest voorkomende fouten bij het aankleden van de slaapkamer is het kiezen van de verkeerde maat bedlamp. Meestal is het een lamp die te klein is voor het nachtkastje. De juiste schaal krijgen is een evenwichtsoefening: hoe breder je matras, hoe breder het nachtkastje; en hoe breder het nachtkastje, hoe breder de lamp bovenop het nachtkastje. Voor een ruwe vuistregel, zou je nachtkastje moeten meten tussen een derde en tweederde van de breedte van je matras, en het bedlampje zou ruwweg een derde van de breedte van het nachtkastje moeten zijn gemeten op het breedste punt van de lamp (meestal de basis van de schaduw).

Hoe lang moet je lamp zijn?

Het kiezen van de juiste hoogte lamp is vooral belangrijk als u een bedtime lezer bent. Je wilt niet dat het licht boven je hoofd schijnt, en je wilt het niet recht in je ogen. Ervan uitgaande dat je nachtkastje dezelfde hoogte heeft als je matras (of binnen enkele centimeters), zoek je naar een lamp van dezelfde hoogte als je nachtkastje plus een extra twee of drie inch. Dus als je nachtkastje 55cm hoog is, ziet een lamp die ongeveer 65 cm lang is er het beste uit.

De plaatsing van de lamp schakelaar is ook een probleem. Je wilt niet uit bed komen om je lamp in of uit te schakelen of het risico lopen je rug te beschadigen of helemaal uit bed te vallen, om de schakelaar te bereiken. De ideale hoogte voor de schakelaar van de lamp is ongeveer even lang als je arm, ergens tussen 50 en 60 cm voor de meeste mensen. Natuurlijk, het handigst van alles is een bedlampje met de aan / uit-schakelaar rechts op het snoer.

Hoe de lampenkap te kiezen

De juiste maat lampenkap balanceert de lamp. Over het algemeen moet de hoogte van de lampenkap ongeveer tweederde zijn van de hoogte van het lichaam van de lamp, gemeten van de onderkant van de lamp tot de basis van de lamp. De breedte van de lampenkap moet ongeveer twee keer de breedte van het breedste deel van de lamp zijn. Als je een heel dunne lamp hebt, kies dan een lampenkap die niet breder is dan de hoogte van de schaduw. Voor de beste leesduur voor het slapengaan moet de basis van de lampenkap ongeveer even hoog zijn als je ogen terwijl je rechtop in bed zit.

Hoogte: 2/3 van de hoogte van de lamp.

Breedte: tweemaal de breedte van de lamp.

Witte of off-witte lampenkappen laten het meeste licht door, maar gekleurde lampenkappen zijn een geweldige manier om een ​​accent aan je interieur toe te voegen. Wat de vorm betreft, drum tinten zijn de huidige trend, maar je kunt niet fout gaan door de vorm van de lampenkap aan te passen aan de vorm van de lamp.

Hoe zit het met stijl?

Zolang je bedlampjes in overeenstemming zijn met de rest van het decor van je slaapkamer, is de kleur en stijl aan jou. Spice up een moderne slaapkamer met een slanke glazen of chroom lamp, of kies een traditionele gemberpot lamp voor een landelijke slaapkamer. Heb plezier met een lamp in de vorm of versierd met een motief dat typerend is voor je decoratie stijl: anker of zeeschelp in een kamer in kuststijl, palmboom in een tropische kamer, wijn of druiven in een kamer met een Toscaans thema, enz. Denk aan je bedlampje als krachtig accent in je slaapkamer, en dienovereenkomstig te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *