Inspiratie Slaapkamer inspiratie Wooninsipratie Woonkamer inspiratie Woonstijlen Woontrends 2018

Je huis inrichten: knus minimalisme?

Klinkt “knus minimalisme” een beetje tegenstrijdig? Als je denkt dat het zo is, ben je niet de enige. Deze intrigerende huis decor stijl is echter een situatie waarin tegenstellingen absoluut aantrekkelijk zijn. De look is ook een van de meest populaire esthetica in het landschap van vandaag – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom mensen verliefd erop worden.

Als je op zoek bent naar een ontwerpstijl die comfort moeiteloos combineert met functionaliteit, zoek dan niet meer. We hebben precies uiteengezet waarom deze look zo goed werkt als hij, inclusief enkele tips over hoe je de look samen kunt trekken.

Waarom knus minimalisme werkt

Simpel gezegd, gezellig minimalisme is een reactie op uitersten. Een paar decennia geleden volgde het interieurontwerp het motto “more is more.” We zagen kamers volgepakt aan de kieuwen met grote, zware meubelstukken, lagen op lagen stof en meer accessoires dan we konden tellen. Kamers voelden zich vaak krap, zelfs als ze aanzienlijk waren – het was net iets te veel.

Vervolgens gingen trends de tegenovergestelde richting in, toen ultra-minimalisme de trend werd. Mensen begonnen grote, bijna lege ruimtes te bevoordelen die volledig op functionaliteit waren gebaseerd. Meubelstijlen werden slank en lichtgewicht, en er was nauwelijks een accessoire in zicht, waardoor interieurs ontstonden die vaak sterk en overdreven klinisch aanvoelden.

Gezellig minimalisme werkt omdat het een gelukkig medium is. Deze look maakt gebruik van de beste delen van een functie-voorwaarts ontwerp en combineert ze met net genoeg esthetische details om je interieur comfortabel en verwelkomend te maken.

Creëer een functionele basis

Bij het bouwen van een gezellige minimalistische look, is het absoluut de sleutel om van functionaliteit de ster te maken. Doe dit door de kamer rond uw meubels te bouwen. Als je een slaapkamer ontwerpt, laat het bed dan het brandpunt zijn zonder al te veel aandacht te besteden aan het oog. Als het een woongedeelte is, focus je je ontwerp op een van de hoofdzones. De sleutel is om de rest van je ontwerpelementen een ondersteunende rol te laten spelen in het meubilair, in plaats van de aandacht weg te jagen.

In termen van welke meubels je zou moeten gebruiken: leen van een minimalistische esthetiek. Richt je op het kiezen van stukken die slanker zijn, zonder al te veel visueel gewicht voor ze. Houd het simpel: u heeft ruim de tijd om u later te concentreren op esthetische toevoegingen.

Laag in een textuur

Zodra je de basis van de kamer op zijn plaats hebt, verschuif je je focus naar het “gezellige” deel van de vergelijking. Daarvoor zou je je moeten concentreren op het samenvoegen van ontwerpelementen. In het bijzonder zet je stukjes op elkaar die qua textuur een contrast met elkaar maken. Door dit te doen, wordt de ruimte veel interessanter en voelt het ook als een doelgerichte combinatie.

Eén woord van waarschuwing: als je de items selecteert die je als laag wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat ze genoeg gemeen hebben om ze op de een of andere manier aan elkaar te binden.

Beknibbel niet op accessoires

Behalve textuur zijn accessoires de beste manier om interesse te wekken in een gezellige minimalistische ruimte. Een “accessoire” wordt beschouwd als iets dat esthetische waarde toevoegt aan een kamer. In sommige gevallen kan het ook een soort functioneel doel dienen, maar dat is niet altijd nodig.

Als je vastzit op welke accessoires je aan de ruimte wilt toevoegen, vindt je hier enkele veelvoorkomende voorbeelden:

  • Karpetten
  • Gooi kussens en dekens
  • Kunst aan de muur en spiegels
  • Decoratieve kommen en trays
  • Kaarsen
  • Fotolijstjes
  • Planten, bloemen en vazen
  • Decor artikelen

 

Bij het toevoegen van accessoires gaat het erom variatie te bieden met behoud van evenwicht. Je wilt genoeg van deze items toevoegen, zodat de kamer opzettelijk is ontworpen en niet haastig is samengesteld. Tegelijkertijd moet je ruimte echter niet rommelig zijn. Gebruik je gezond verstand om het gelukkige medium tussen de twee te vinden, en wees niet bang om je ontwerp aan te passen terwijl je doorgaat.

Gezellig minimalisme werkt goed, want het biedt je ruimte het beste van twee werelden: praktische functionaliteit en minimalisme, zonder dat je het in het wilde weg ziet. Als je klaar bent om deel te nemen aan de trend, houd dan deze post bij de hand en creëer de perfecte balans voor je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *