Slaapkamer inspiratie Tips Wooninsipratie Woonstijlen

Zo kan je een slaapkamer inrichten

Vele malen worden onze slaapkamers verwaarloosd als het gaat om decoratie, omdat we ons zo concentreren op de meer openbare ruimtes van het huis, die andere mensen zien.

Het is jammer, want onze slaapkamer is de plaats waar we aan het eind van de dag op rekenen om ons wat rust en ontspanning te brengen, dus het zou een gezellig en gastvrij toevluchtsoord moeten zijn.

Hier zijn een paar tips voor het creëren van een comfortabele, functionele en ontspannende slaapkamer die er geweldig uitziet!

Bepaal je decoratie stijl

Stijlen in de slaapkamers variëren van casual tot formeel, neutraal tot kleurrijk en modern tot traditioneel. Zorg ervoor dat je beslist welke “look” van je is voordat je aankopen voor je ruimte doet.

Op die manier kun je erop vertrouwen dat elk stuk dat je toevoegt, je ontwerp in de juiste richting beweegt en het eindresultaat precies is wat je had voorzien!

Bepaal een kleurenschema

Velen vinden dat een neutraal of meer gedempt kleurenschema rustgevend is in de slaapkamer, maar als je een fan bent van kleur, ga ervoor en maak een gezellige, vrolijke ruimte die bij je stijl past! Een compromis zou zijn om een ​​neutrale achtergrond te hebben met kleurenpracht die je kunt veranderen per seizoen of naarmate je ontwerp van smaak verandert.

Kies een bed dat de stijl weergeeft die je hebt gedefinieerd

Het bed is het centrale punt van de slaapkamer en zal de toon zetten voor alles wat nog moet volgen, dus kies er een die past bij je ontwerpstijl en de juiste maat heeft die past bij je behoeften voor een tijdje.

Heb je de juiste matras en kussen?

Het juiste bed en een goed ontworpen kamer zijn twee elementen die helpen om een ​​ontspannende ruimte te creëren, maar ze zullen geen goede nachtrust garanderen! In die zin is het matras het belangrijkste element in de kamer, dus neem de tijd om het te kiezen.

Het is tijd voor beddengoed

Nadat je de perfecte matras hebt gekozen, zijn lakens de volgende stap in het maken van een bed waar je aan het einde van de dag niet kunt uitslapen. Het volgende is het leuke gedeelte! Kies een dekbed set of dekbed dat bij je stijl past en leg het beddengoed op elkaar voor een vollere, gezelliger look die ook flexibiliteit mogelijk maakt wanneer de temperatuur schommelt.

Accent kussens helpen het bed af te maken door een nieuwe laag textuur (en eventueel patroon en kleur, afhankelijk van je keuzes) toe te voegen.

Voeg bedoppervlakken toe

De oppervlakken van het bed geven ons een plek om verlichting en verschillende benodigdheden in te stellen. Nachtkastjes zijn hiervoor typisch de go-to-choice, en terecht. Ze zijn speciaal voor dat doel ontworpen, dus ze werken goed en zien er geweldig uit. Wees niet bang om het te mixen voor een meer verzamelde look, hoewel, door een accent kist of een klein bureau of een console tafel aan een kant van het bed te gebruiken.

Overweeg opslag

Een georganiseerde ruimte creëert een gevoel van rust, dus hoe minder rommel in de slaapkamer, hoe beter. Omdat veel kasten niet aan al onze opslag behoeften voldoen, zijn dressoirs en kisten een geweldige manier om extra opslagruimte toe te voegen, en veel nachtkastjes met laden.

Als je weinig ruimte hebt, is een bed met ingebouwde opslagruimte een uitstekende, ruimtebesparende manier om opslagruimte toe te voegen.

Maak je voeten blij

Er is niets erger dan ‘s ochtends uit bed te springen en je voeten te planten op een koude vloer. Als je hardhouten of tegelvloeren hebt, overweeg dan om een ​​vloerkleed toe te voegen om wat warmte en een gezellige textuur onder de voeten te geven. Het is ook een geweldige manier om nog een interessante laag toe te voegen aan het ontwerp van je kamer!

Ga zitten

Het is altijd fijn om op zijn minst een andere plek in de kamer te hebben om naast het bed te zitten. Accent stoelen, Ottomanen, banken of een chaise zijn enkele opties om te overwegen, en wat je kiest, zal uiteindelijk afhangen van de grootte van je kamer, lay-out en je persoonlijke voorkeur.

Verlicht je ruimte

Verlichting is een noodzakelijk element van elke succesvol ontworpen ruimte, zowel voor functie als ambiance.

Kleed de ramen

Het versieren van een ruimte gaat echt over lagen, en raam behandelingen voegen een extra visuele laag toe aan een ruimte. Hoewel veel behandelingen strikt decoratief zijn, zijn er tijden dat ze ook functioneren om een ​​kamer warmer te houden, het licht te filteren of, in het geval van een slaapkamer, een slaapruimte donkerder te maken.

Accessorize!

Accessoires zijn de perfecte manier om de ruimte af te maken en een deel van je persoonlijkheid te laten zien. Voeg illustraties, accessoires en zinvolle stukken toe die bij je stijl passen, breng een gevoel van rust en ontspanning en misschien een klein beetje eigenzinnigheid ergens in de kamer om je te laten glimlachen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *