Wooninsipratie

10 Dingen die u nodig heeft voor het installeren van een kachel

De 10 dingen die u moet weten over het installeren van een houtkachel:

Wat als ik geen schoorsteen heb?

Ieder lid van een Competent Persons Scheme (iemand die officieel geregistreerd is om dit soort werk uit te voeren), wat u nodig heeft voor al dit werk, zal u hierover adviseren. U zult een schoorsteenkanaal moeten hebben dat naar de buitenkant van het huis gaat en het moet worden geïsoleerd.

Hoe hoog moet de schoorsteen zijn?

Dit was de enige vraag die ik niet stelde en het antwoord is waarschijnlijk belangrijker dan je denkt. Dit is een redenen om het vuur goed te laten branden. Het wordt ook beïnvloed door de nabijheid van andere gebouwen en de muren van de rest van het huis. Verwacht te kijken naar iets dat minimaal 4,5 m hoog is.

Wat kan ik erop zetten?

Eigenlijk is steenkool nu een beetje een nee-nee. Je hebt droog, gekruid hout nodig met een vochtgehalte van minder dan 20 procent of rookvrije vaste brandstof zoals antraciet. Een lijst met goedgekeurde brandstoffen is beschikbaar op de website van de Solid Fuels Association.

U moet ook beslissen of u een houtkachel koopt of een multi-brandstofkachel.

Hoeveel ruimte heb je rondom nodig?

Neem hierover advies, want er zijn strikte regels over de afstand tussen de kachel en brandbaar materiaal. Er is geen wettelijke minimale afstand voor niet-brandbare materialen zoals metselwerk of metselwerk, maar Arada stelt niet minder dan 10 cm aan beide zijden en 2,5 cm aan de achterkant voor om effectief te werken. Hoe meer ruimte je hebt des te beter het werkt.

Er is ook een regel over een haard die hoger is dan de vloer eromheen, maar die afstand wordt verondersteld slechts 1 mm te zijn. Een verantwoordelijk installatieprogramma kan zich niet afmelden als die millimeter er niet is.

Kan ik het zelf installeren?

Gezien de hoeveelheid regelgeving die ik denk dat het onverstandig zou zijn. U moet de installatie laten ondertekenen en certificeren. Het moet worden getest en je moet een koolmonoxidemelder in de kamer hebben en er zijn regels over hoe dicht het bij de kachel zou moeten zijn. U moet ook een ontluchting installeren. Het is veiliger en gemakkelijker om bij een HETAS geregistreerde ingenieur te gaan.

Welke grote heb ik nodig?

Uw technicus moet u hierbij kunnen helpen, maar als u een ruw idee wilt, dan is het de lengte x breedte x hoogte / 14 = de uitvoer in kilowatt. Alle metingen moeten in meter zijn en als er veel deuren en ramen zijn, moet deze iets hoger zijn.

Hoe vaak moet ik de schoorsteen vegen?

Eén keer per jaar tenzij het de belangrijkste verwarmingsbron in huis is, in welk geval het beter is om dit twee keer te doen.

Hopelijk hebben dat alle vragen opgelost. Nu is de volgende truc hoe het ding aan te steken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *