Inspiratie Kleur inspiratie Tips Wooninsipratie Woonkamer inspiratie Woonstijlen Woontrends 2018

5 gouden regels voor het uitkiezen van bankstellen

Het kopen van een bank is een van de belangrijkste investeringen die je waarschijnlijk voor je leefruimte zult doen. Dit advies zal je helpen de juiste beslissing te nemen.

Probeer voordat je koopt

De gemiddelde bank heeft een zitdiepte van minstens 60 cm, wat voldoende bewegingsruimte biedt als je lange benen hebt, en je kunt ze instoppen als je korter bent. Maar de zitdieptes variëren, dus probeer verschillende stijlen uit om ervoor te zorgen dat je een goede rugsteun krijgt. Als het om zithoogte gaat, zijn de meeste ontwerpen tussen de 45 en 50 cm hoog. Er is geen goede of verkeerde hoogte, dus probeer het voordat je het koopt, zodat het geschikt is voor het hele gezin. Controleer tot slot de totale breedte, exclusief armleuningen, als u wilt strekken.

Investeer in een goed frame

Besteed zoveel als je je kunt veroorloven aan een kwaliteits frame – het zal je gedurende vele jaren van loungen zien. Let op de garantie voordat je een beslissing maakt, sommige fabrikanten hebben zoveel vertrouwen in hun frames dat ze een levenslange garantie bieden. Een massief hardhouten frame is een goede optie, maar wees op je hoede voor spaanplaat of metalen constructie.

Controleer de kussens

Vergeet niet dat wat zich in een bank bevindt net zo belangrijk is als wat er aan de buitenkant wordt gebruikt. Met veren gevulde kussens hebben een hoog comfort, maar ze moeten regelmatig worden opgevuld, terwijl schuim of vezelvullingen kunnen afvlakken en in de loop van de tijd hun vorm verliezen. Daarom is het aangeraden om een combinatie van veren en schuim te kiezen, omdat veren de “squish” geven terwijl het schuim structuur geeft’. Een goede combinatie zijn rugkussens gevuld met veren en zitkussens gevuld met schuim of vezels.

Focus op stof

Of je nu kiest voor een gedurfde kleur, patroon of een neutrale stof, je keuze voor de bekleding zal een grote impact hebben op de kamer, dus kies zorgvuldig om ervoor te zorgen dat deze past bij je schema. Natuurlijke materialen kunnen vervagen in fel zonlicht, dus ga voor een synthetische stof als de bank zich in de buurt van een raam bevindt. Het is vooral belangrijk in een druk gezinshuis en als je een hond of kat hebt, een stof te kiezen die je gemakkelijk kunt opruimen. Losse hoezen zijn het onderzoeken waard, omdat ze kunnen worden verwijderd voor reiniging en sommige zijn wasbaar.

Juiste maat

Haal het meetlint uit en zorg ervoor dat je zeker bent van de maximale bank afmetingen die passen bij je ruimte. Controleer ook de afmetingen van deuren en trappen die de bank bij aflevering moet doorlopen. Als de toegang beperkt is, moet je mogelijk kiezen voor een lage rug stijl, een met verwijderbare poten of zelfs een modulair ontwerp dat in secties kan worden geleverd.