Inspiratie Tips Wooninsipratie Woontrends 2018

Smart house: de nieuwste tools in veiligheidstechnologie voor thuis.

Je kunt je een wereld zonder veiligheidstechnologie in je huis voorstellen … omdat het nog niet zo lang geleden was. Vóór de innovaties die we nu hebben, was de beveiliging eenvoudiger. Iedereen had een behulpzame buurman die bereid was om een ​​oogje in het zeil te houden. En voor extra veiligheid waren er een aantal foolproof-strategieën (zoals het laten branden van een lampje).

In korte tijd zijn we echter ongelooflijk ver gekomen. (Indringers worden immers steeds slimmer, huizen ook.) Mensen hebben nu de macht om hun huizen te beschermen op manieren die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden – allemaal via hun telefoons, tablets en computers.

Dus als je je huis veiliger wilt maken, maak het dan slimmer. Ga aan de slag met deze vijf high-tech tools:

Smart deurbel

Wat als je een melding zou krijgen als iemand je voordeur zou naderen? Met een slimme deurbel, kan je dat. Dankzij het vermogen om direct HD-video op te nemen, kan je precies zien wie er voor je deur staat en wat ze doen. Je zult weten hoe laat je kinderen thuis komen, wanneer je pakketten worden bezorgd en of iemand verdacht is op je eigendom. En als je investeert in veiligheidstechnologie voor thuisgebruik met audio mogelijkheden, kan je ook met hen praten. (We durven te wedden dat je iemand zou afschrikken.)

Smart slot

Wie had ooit gedacht dat de sleutel tot veiligheid van het huis helemaal geen sleutel is. Tegenwoordig zijn er twee soorten slimme sloten en beide zijn nuttig. Kies of je het slot wilt bedienen met een toetsenbord met 9 cijfers of een eenvoudige app voor smartphones. Als je met de laatste meegaat, kun je een ‘virtuele sleutel’ sturen naar gasten en andere bezoekers (zoals mensen die repareren) zodat ze ze zelf kunnen invoeren. Bovendien krijg je inzicht in welke sleutel werd gebruikt wanneer, zodat je weet wie komt en wie gaat.

Smart lampjes

Met slimme lampjes kun je elke lamp in huis vanuit een app bedienen, of je nu in de buurt bent of niet. (Het is perfect voor wanneer je de oprit uittrekt en je merkt dat je je slaapkamer lamp hebt laten branden.) Uiteindelijk maken ze verlichting ongelooflijk gemakkelijk. Maar ze bieden ook wat beveiliging. De meeste slimme lampen kunnen worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden in- en uit te schakelen. Of ze kunnen je dagelijkse verlichtings gewoonten leren en automatisch werken terwijl je weg bent.

Smart detector

Nu is er een slimmere manier om je gezin (en je huis) te beschermen. Met een slimme detector weet je zodra er rook of koolmonoxide in de lucht is, via een alarm en een melding naar je smartphone. En het belangrijkste is dat je weet of het rook of CO is en waar het vandaan komt.

Smart bewaking

Als je kinderen of huisdieren hebt, heb je mogelijk nagedacht over het gebruik van videocamera’s om ze in de gaten te houden. En hoewel het geweldig is om een ​​livefeed te hebben, kun je deze op afstand bekijken, dat is niet alles waarvoor het kan worden gebruikt. Met slimme bewakingscamera’s word je ook op de hoogte gebracht als er een indringer bij je in de buurt is. Sensoren detecteren een inbraak via glazen deuren of ramen en laten je vervolgens zien waar die persoon zich bevindt, zodat je lokale autoriteiten kunt waarschuwen.