Inspiratie Kleur inspiratie Slaapkamer inspiratie Tips Wooninsipratie Woonkamer inspiratie Woonstijlen Woontrends 2018

Behang is back in business

Behang is back, better then ever! Misschien was het je al opgevallen, misschien ook niet.

Steeds meer mensen kiezen weer voor behang, alleen nu niet meer een heel huis zoals de vorige generaties. Één muurtje in de woonkamer of slaapkamer is nu gebruikelijker. Ze komen in de leukste printjes, kleurtjes en effecten.

Nog je twijfels over behang? Wij bespreken vandaag de behang mythes en hoe je hiermee kan omgaan.

Behang is moeilijk te plaatsen en verwijderen

De waarheid is dat het ophangen en verwijderen van behang lastig kan zijn, maar je kunt toekomstige frustraties voorkomen door het juiste papier te kiezen. Voor papier dat je gemakkelijk kunt ophangen, kun je vinyl proberen. Het is duurzaam en wordt vaak vooraf geplakt (vaarwel rommelige lijm). Stoffenbehang is minder gebruiksvriendelijk; terwijl ze van de beste kwaliteit zijn, vereisen ze nauwkeurige patroonaanpassing en kunnen lastig te verwerken beginners zijn.

Wonen met jou tip Meer bezig met verwijdering? Zoek naar stripbaar papier dat geen residu achterlaat op de muur als je klaar bent om dingen te veranderen. Stirpbaar papier is ook een goede optie, omdat het is ontworpen om in grote stroken te worden verwijderd en minimale resten aan het oppervlak achter te laten.

Je zit vast aan je gekozen behang

Behang is geen eeuwige beslissing. Dankzij temporair behang, die nu al een rage is, kun je het uiterlijk van je muren snel en eenvoudig verwijderen en wijzigen. Wonen je in een huurwoning? Temporair behang is hier de oplossing voor. Zonder zorgen te maken over het verliezen van je borg.

Wonen met jou tip Als beplakken in een huurwoning te intimiderend lijkt, probeer dan de achterkant van een boekenkast te behangen. Dit creëert een mooi focuspunt en je kan het meenemen wanneer je weggaat.

Het is niet keuken of badkamer vriendelijk

Kleurrijk papier met patronen kan een vochtige kamer helpen versterken. Kies in een keuken of badkamer voor een vocht bestendige papier. Ben je nog steeds bezorgd? Probeer als een test slechts één muur in de badkamer (of een kleine ruimte) te behangen. Bovendien heb je minder werk aan je handen als je klaar bent om je volledig te verbinden. Tip! Metallics reflecteren licht, waardoor kleine ruimtes groter lijken. Probeer een stevige metallic of ga vet met een geometrisch patroon.

Behang is te duur

Behang wordt meestal geprijsd en verpakt per rol, waardoor het prijzig lijkt. Om verspilling van geld op extra rollen te voorkomen, meet je kamer de eerste keer zorgvuldig. Bepaal de hoogte en breedte van elke muur met behulp van een meetlint en vermenigvuldig met elkaar. Doe dit voor elke muur in je kamer om de totale vierkante beelden van het benodigde behang te berekenen. Zorg ervoor dat je iets naar beneden loopt om jezelf een beetje bewegingsruimte te geven. Tip! Houd er rekening mee dat je meestal kleine voorbeelden van behang kunt bestellen voor weinig of geen kosten, wat meestal het perfecte bedrag is voor kleine projecten