Wooninsipratie

Geef je slaapkamer de diepte-reiniging die hij nodig heeft in minder dan een uur

Wanneer het leven hectisch begint te worden, breng wat kalmte terug naar jezelf door slechts een uur te besteden aan het schoonmaken van je slaapkamer. Door uw takenlijst op te delen in snelle, efficiënte taken, kunt u al uw slaapkamer bases dekken, inclusief oppervlakken, linnengoed en zelfs uw vloeren. Als u klaar bent met onze schoonmaakgids voor de slaapkamer, is uw slaapkamer netjes, opgeruimd en voorbereid om u een goede nachtrust te geven.

Stap 1: Prullenbak verwijderen

Begin met het verzorgen van eenvoudige, dagelijkse rommel. Als u nog geen kleine prullenmand in uw kamer heeft, raden we u aan er een te kopen. Van het scheuren van kleding tot ‘s avonds laat snacken, kleine vuilnis kan zich gemakkelijk opbouwen. Gooi eerst alle afval weg en maak de prullenbak leeg.

Bonus Tip: Bewaar extra vuilniszakken op de bodem van uw prullenbak. Wanneer het tijd is om het te legen, heb je liners bij de hand nadat je de bestaande vuilniszak hebt verwijderd.

Stap 2: Vuile kleren opruimen

Vind je vloer opnieuw door voorwerpen van vuile kleding op te pakken en in een mand te leggen. Als u een mand in uw kast kunt plaatsen, kiest u voor een open bak, die gemakkelijker te gebruiken is tijdens drukke ochtenden wanneer het verleidelijk is om kleding op de vloer te laten vallen.

Stap 3: Zet schone kleren weg

Terwijl je geest al in de was is, neem je de tijd om te vouwen en alle schone was op te ruimen die je hebt liggen. Een paar minuten is voldoende om je vloerruimte vrij te maken en shirts en broeken in ladenkasten te stoppen. Voor een georganiseerde slaapkamerkast, hang blouses en truien in dezelfde richting. Dit maakt het kiezen van outfits ‘s ochtends gemakkelijker terwijl je door je kleren vouwt.

Stap 4: Strip je bed

Zelfs als u elke nacht voor het slapengaan doucht en het voedsel uit de slaapkamer houdt, moeten uw lakens regelmatig worden gewassen en vervangen. Neem de tijd om het bed te stropen terwijl je de rest van je kamer schoonmaakt. Verwijder het dekbed, lakens en kussenslopen! Als u een dekbed met een hoes heeft, verwijdert u de hoes en was deze met uw lakens. Het dekbed moet af en toe worden gewassen, maar het is niet nodig om elke keer dat u uw beddengoed wast in de was te doen.

Stap 5: Wis oppervlakkige rommel

Met grotere taken voor u geregeld, is het tijd om u te concentreren op de details, te beginnen met oppervlakkige rommel. Nachtkastjes, dressoirs, wastafels en bureaus zijn allemaal vatbaar voor drop-zones voor kleine dagelijkse voorwerpen die zich in de loop van de tijd verzamelen. Neem een ​​paar minuten de tijd om deze voorwerpen terug te brengen in hun rechtmatige huizen. Als u een dagelijkse gewoonte opmerkt, zoals het vaak oppakken van sleutels, het toepassen van cosmetica of het kiezen van sieraden, overweeg dan een organisatiesysteem te maken voor deze vaak gebruikte items. Een klein, decoratief blad op het dressoir is een eenvoudige manier om oorringen en andere accessoires te verdelen, terwijl een klein doosje in een nachtkastje klaarstaat om een ​​leesbril weg te stoppen.

Stap 6: Veeg oppervlakken schoon

Nu uw slaapkamer vrij is van rommel, is de volgende stap om alle oppervlakken af ​​te vegen. Kies de juiste reiniger, of het nu een stuif spray, glasreiniger of antibacteriële doekjes betreft, voor uw oppervlak en ga aan het werk. Het afvegen van de bovenkanten van tafels ligt voor de hand, maar let ook op de poten van stoelen en fronten van dressoirs en nachtkastjes. Als je een bed met vier poten hebt, neem dan even de tijd om de palen en je hoofdeinde schoon te maken, want deze zelden aangeraakte functies zijn gevoelig voor stof bramen.

Stap 7: stof gordijnen en verlichtingsarmaturen

Gordijnen moeten ook afstoffen. Lampenkappen, raambekleding en verlichtingsarmaturen verzamelen stof zo snel als de andere meubelstukken in uw kamer. Je kunt deze functies lichtjes met een stofdoek afstoffen, of je kunt je vacuüm op een lage stand gebruiken om ze schoon te krijgen. Deze belangrijke stap helpt je slaapkamer ook te ontdoen van allergenen.

Stap 8: Veeg je ramen en spiegels naar beneden

Laat het licht door uw ramen schijnen zonder vlekken of vlekken die uw zicht verstoren. Met een streeploos reinigingsmiddel veegt u alle ramen of deuren met glazen panelen in uw slaapkamer schoon. Terwijl je bezig bent, veeg je ook spiegels weg. Als je jonge kinderen in huis hebt, zorg er dan voor dat je laag veegt, want er zijn waarschijnlijk kleine vingerafdrukken op de bodem van de ramen.

Stap 9: Vacuum of Sweep

Een slaapkamer die vlekkeloos is van boven naar beneden is niet mogelijk zonder de vloeren schoon te maken. Als u hardhouten vloeren heeft, verwijdert u alle tapijten en stofzuigt u deze voordat u de hele vloer veegt. Vegen moet de klus klaren; bespaar dweilen voor een diepere seizoens reiniging. Voor slaapkamers met tapijt, sla de stofwolken met een vacuüm.

Voor beide methoden, reik zo ver mogelijk onder het bed en zware meubels als je kunt. Als u een lichtgewicht bijzettafel of stoel hebt die gemakkelijk kan worden verplaatst, plaatst u deze in de gang terwijl u uw vloeren schoonmaakt.

Stap 10: maak het bed opnieuw

Is er iets beters dan met verse lakens onder de dekens te glijden? Om tijd te besparen, maakt u uw bed met een reserve set lakens terwijl uw originele linnengoed wordt gewassen. Zodra je wasgoed klaar is, vervang je het dekbedovertrek over je dekbed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *