Inspiratie Kleur inspiratie Slaapkamer inspiratie Tips Wooninsipratie Woontrends 2018

Wat je moet weten voordat je nieuwe lakens koopt

Een goede nachtrust begint met zachte, knusse lakens die je lichaam laten relaxen. Dit is waar je op moet letten als je je bed opmaakt.

Ga voor katoen

Deze natuurlijke stof is wasmachine wasbaar, volgens Roberson Keffer, Macy’s VP-modedirecteur van thuis. “Langvezelige katoen, zoals Egyptisch, Pima en Supima, zijn de sterkste en de zachtste,” zegt hij. Langere vezels betekenen ook dat de stof niet gaat pilleren, waardoor ze langer zachter aanvoelen. Deze high-end katoenen lakens zijn meestal duurder, dus het is prima om een ​​polykatoen te overwegen, die meestal meer betaalbaar is dan 100 procent katoen en als bonus minder gerimpeld wordt. Linnen is ook een grote natuurlijke vezel, volgens Keffer. Het is vooral ideaal voor de zomer vanwege zijn lichtere gewicht en ademend vermogen, maar het kreukt gemakkelijk, meer nog dan katoen. Dit zijn andere dromerige manieren om je bed te maken.

Het maakt uit waar bedlakens zijn vervaardigd

Frankrijk en Italië staan ​​bekend als enkele van de beste laken makers van de wereld, Maar, zoals Keffer zegt, “is het belangrijk om op te merken dat elk land dat lakens maakt, een breed spectrum produceert, dus prijs kan een basisgids zijn voor wat je koopt.”

Overweeg de milieu-impact

Het is een beetje ingewikkeld. Volgens een studie die is gerapporteerd door de Yale Environment Review, hoewel de chemische afwerkingen op lakens een negatieve invloed hebben op het milieu, verlengt hun “easy care-afwerking”, die typisch geldt voor vachten van katoen-polyestermix, de levensduur van lakens, wat leidt tot een daling van 87 procent van de milieueffecten. Hetzelfde onderzoek wijst ook uit dat katoen een waterintensief materiaal is, dus hoewel het milieuvriendelijker lijkt dan een synthetisch weefsel zoals polyester, kost het veel water en gobber om te produceren. Uiteindelijk concludeert de studie dat “beddenmappen bestaande uit licht geverfd, gekamd katoen-polyester mengsels met easy care” ideaal zijn voor consumenten die prioriteit geven aan milieu-impact.

Begrijp de voor- en nadelen van kreukvrij

“Kreukvrije lakens zijn geen must-have-it’s, alles draait om persoonlijke voorkeur”, zegt Keffer. Het voordeel is dat je niet hoeft te strijken om rimpels te verwijderen. Het nadeel is dat het chemische proces kan verslijten met meerdere wasbeurten, dus je zou toch op de strijkplank terecht kunnen komen, of alleen met rimpelige lakens.

Overweeg om te vergroten

Als je een topmatras hebt die de hoogte van je matras aanzienlijk verhoogt, is het misschien verstandig om lakens aan te schaffen die ‘extra diep’ zijn. Zo heb je het gemakkelijker om ze aan te trekken. Zorg ervoor dat je de diepte van je matras meet voordat je de laken maat selecteert.

Was altijd lakens voordat je op ze slaapt

Als je ervoor kiest om te gaan met een niet-organische afwerking, moet je je lakens wassen voordat je ze gebruikt als je gevoeligheden of allergieën hebt voor bepaalde chemicaliën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *